Jakov Vetma

0 komentara

Kapitalni projekti

Untitled-2

Poslije 3 godine projektiranja,ishodov anja dozvola, traženja vanjskih izvora financiranja, a sve u situaciji u kojoj nam je,temeljem izmjena Zakona o porezu na dohodak, oduzeto 3 mil.kuna naših sredstava, napokon one najbitnije, kapitalne projekte privodimo kraju.

Groblje u Klisu

40 godina čekali su stanovnici Klisa novo groblje. Ono je dovršeno, a završno uređenje odradit će se zajedno s mrtvačnicom za koju, u ovom trenutku, čekamo građevinsku dozvolu.

Tunel Kozjak

Općina Klis i Splitsko dalmatinska županija izradili su još prije ovog mandata kompletnu projektnu dokumentaciju. Nažalost, netko je 3 godine ovaj projekt stavio sa strane da bi se nedavno aktualizirala priča oko istog.

Izmjena rasvjete

S punom odgovornošću mogu reći da ovakvu rasvjetu nema ni grad Split. Tijekom ljeta nas čeka popunjavanje onog dijela koji nije zamijenjen, a zatim imamo 10 godina garanciju na svako rasvjetno tijelo. Dosta nas još posla očekuje oko izgradnje nove javne rasvjete.

Sekundarna kanalizacija Klis

Sekundarna kanalizacija Belimovača-Megdan kreće ovog ljeta u izgradnju. Dobit ćemo posljedično i novi ulaz u centar Klisa. Ostala sekundarna kanalizacija, koja uključuje i rekonstrukciju vodovoda Klis-Kosa te vodovod Bašići i Mihaljevići, trenutno se projektira. Vrijednost ukupne investicije je oko 40 mil.kuna.

Tunel Kočinje brdo

Zahvaljujući Marku Galiću koji se zauzeo po ovom pitanju, iz naftalina je izvučen projekt tunela Kočinje brdo. Kroz njega, osim prometa, trebala bi biti provučena sva infrastruktura za našu zagoru.

Tvrđava Klis

Ove godine dovršavamo zapadni dio Providurova stana. A već smo napravili i aplicirali niz projekata za njenu daljnju revitalizaciju.

Kapitalni projekti idu svojim tijekom te smo ih, zbog činjenice da već dugo govorimo o njima, morali ili dovršiti ili ponovno pokrenuti. I dok ih ne dovršimo nećemo stati.

Komentiranje