Jakov Vetma

0 komentara

Interpretacijski centar Klis: Hologram će pričati povijest mjesta i predstavljati kulturnu baštinu

Projekt je prijavljen na fond za razvoj turizma, a rezultati natječaja trebali bi se znati vrlo brzo

 

Klis bi mogao dobiti jednu turističku atrakciju. Općina Klis, Poduzetnički inkubator Klis i Poduzetnički centar Solin, naime, prijavili su na fond za razvoj turizma Ministarstva turizma projekt ‘Interpretacijski centar Klis’.

Radi se o rješenju kojim bi se prostorija od 50-ak kvadrata, koju trenutačno koristi kliška turistička zajednica, adaptirala u centar gdje bi se pomoću svojevrsnog holograma prezentirala bogata povijest Klisa, kulturna baština, eno i gastro specifičnosti tog kraja…

– Vrijednost projekta je oko 550.000 kuna, a posebno je zanimljiva mogućnost 3d mapiranja na vanjskim zidovima interpretacijskog centra kojim će se bez ikakvih intervencija u prostoru dobiti atraktivan vizualan sadržaj – kaže nam Ivana Ninčević, voditeljica Poduzetničkog centra Solin.

Načelnik Klisa Jakov Vetma nam je rekao da se trenutačno u tvrđavu ulaže 3 milijuna kuna, te da uskoro kreću i radovi uređenja ceste s kanalizacijom i plinom do samog centra.

– Ovo bi bila nadopuna cijele priče revitalizacije uskog područja oko tvrđave, ali i promocija cijele općine Klis s naglaskom na našu Zagoru u kojoj se krije veliki turistički potencijal – rekao je Vetma.

Direktor Poduzetničkog inkubatora Klis Tonči Glavina je poručio da kroz sustavan razvoj turističke destinacije i ulaganja u javnu turističku infrastrukturu potiču investicije u realnom sektoru te brinu da te dvije stvari budu u međusobnoj korelaciji.

– Kao rezultat imamo povećanje broja kreveta, rast broja dolazaka i noćenja u općini Klis za čak 100% te povećanje broja posjetitelja na Kliškoj tvrđavi od 22% u odnosu na prošlu godinu – dodao je Glavina.

Rezultati ovog natječaja Ministarstva turizma, dodajmo, trebali bi se znati vrlo brzo.

Komentiranje