Jakov Vetma

0 komentara

Ceste na redu

ceste

Temeljem dobivenih sredstava dvaju ministarstava (1.2 mil.kuna) te naših proračunskih sredstava koja izdvajamo za održavanje cesta (1 mil.kuna), krećemo u sanaciju nerazvrstanih cesta na području cijele općine.

Ipak,naglasak će se staviti na 8 naselja u zagori. Tako ćemo,na području zagore asfaltirati dosta makadamskih ulica koje već dugo čekaju sanaciju. Uz gore navedena sredstva, HEP će (na moj zahtjev i uz angažman predsjednice MO Prugovo, Tine Jurić) asfaltirati ulicu Jurići.
Ostale ulice na području zagore sanirat će se sukladno zahtjevima mjesnih odbora i pravila ministarstava koja su osigurala sredstva za tu namjenu.
Zamjenik načelnika, Marko Galić, koji je zaslužan za dobivena sredstva za sanaciju nerazvrstanih cesta, obišao je s izvodačem radova sve lokacije kako bi se ispoštovala pravila natječaja kao i pravila struke.
Kao što na području zagore nećemo uređivati ceste kroz koje će se uskoro postavljati vodovodna mreža (npr.ulice Vidoševići i Parađine u Broćancu), tako ni u Klisu nećemo uređivati one koje će se već sljedeće godine raskopati radi postavljanja kanalizacije u cijelom Klisu te rekonstrukcije/izgradnje vodovoda u Klis Kosi i Bašićima.
Ipak,imamo nekoliko ulica koje je nužno što prije sanirati (Uvodići, Smodlačići, Pleštinići, Trsatska, Kliških Uskoka, Greben),uz dvije ulice na području Pozirala i Mezanovaca. Neke od navedenih projekata (Greben) financira ŽUC,dok će neke (Pleštinići,Trsatska) financirati,temeljem našeg zahtjeva, EVN.
Nakon što se u Klisu postavi sekundarna kanalizacijska mreža, sve ulice bit će uređene te prekrivene novim slojem asfalta.
Osim gore navedenih ulica, dva su velika projekta koja će se istovremeno izvoditi.
Jedan je šumska cesta Brštanovo-Nisko-Matasi u vrijednosti 2 mil.kuna koje smo dobili na natječaju Ministarstva poljoprivrede.
Drugi je Belimovača-Megdan,projekt kanalizacije,plinovoda te ceste s nogostupom, ukupne vrijednosti 4 mil.kuna koje financiraju Eko kaštelanski zaljev, EVN i ŽUC.

Komentiranje